מאפה עוף ותפוחי אדמה
המצרכים הנדרשים עבור ארבעה סועדים:
1. שישה שבעה תפוחי אדמה. חשוב לקנות אותם בשוק או המקום המבטיח אספקה טרי של ירקות. כדאי לבחור תפוחי אדמה בעלי קליפה דקה שנאספו זה עתה מהשדה. לחילופין, תפוחי אדמה צהובים וקשים יכולים לשמש אותנו למטרה זו. 2. שבעה ראשי שום טרי. שום שנקנה בשוק. קשה ועסיסי, מקולף היטב. 3. שלושה בצלים ירוקים. 4. קמצוץ טימין 5. כמות מעטה של פטרוזיליה קצוצה דק. 6. שמן זית טרי ומקורי. 7. שני בצלים בינוניים קצוצים. 8. פפריקה מתוקה. 9. אבקת מרק בצל 10. פלפל שחור 11. פלפל לבן 12. פלפל אדום יבש, לא חריף. 13. עוף טרי החתוך לשמונה חלקים.
אופן ההכנה:
1. מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים אותם לפרוסות בינוניות. מחממים סיר גדול ומכניסים את תפוחי האדמה לתוכו. לאחר שהמים רתחו, מכבים את האש ומשאירים את תפוחי האדמה להתבשל בתוך הסיר. 2. מורחים מעט שמן זית על התבנית מניחים שורה של תפוחי אדמה וכליה בוזקים את התבלינים, כולל אבקת מרק בצל. 3. את העוף מתבלים היטב, עם כל המוצרים הרשומים. מורחים מעט מאוד שמן זית על חלקי העוף והתבנית. 4. את הבצל מטגנים במחבת. 5. מכניסים את תפוחי האדמה לתנור בחום צלייה. כך גם את תבנית העוף. מוציאים בגמר הבישול ומפזרים את הבצל המטוגן על תפוחי האדמה.
מגישים חם עם שתייה קרה.
ד"ר אבי זלבה
ד"ר אבי זלבה, קרימינולוג ויועץ ארגוני http://www.articles.co.il/author/4136" target="_blank">http://www.articles.co.il/images/icons/1blue.gif" />